Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Mario Draghi απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού

tags :
Στο Mario Draghi απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού
Το βραβείο έχουν λάβει στο παρελθόν και οι Juncker, Tadic, Habermas, Lamí, Trichet , Tusk και Schaeuble
Με το ευρωπαϊκό βραβείο πολιτικού πολιτισμού, τιμήθηκε από το ίδρυμα Hans Ringier, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi.
Σύμφωνα με το skai το βραβείο, το οποίο απονέμεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει και χρηματικό ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ, έχουν λάβει μεταξύ άλλων προσωπικότητες από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή όπως οι Jean-Claude Juncker, Boris Tadic, ο Junker Habermas ο Pascual Lamí ο Jean-Claude Trichet , Donald Tusk και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας W. Schaeuble.
Οικοδεσπότης της τελετής απονομής ήταν ο Frank Maier αναφερόμενος στην προσωπικότητα του προέδρου της ΕΚΤ το χαρακτήρισε υποδειγματικό Ευρωπαίο και άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας προσθέτοντας πως «Το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι η Ευρώπη, ως οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει την κατάλληλη φωνή στην πολιτική των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο Mario Draghi ως εκ τούτου με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστίασης. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί» τόνισε.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Castello del Sole στην Ασκόνα της Ελβετίας και παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schröder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης