Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς θα συμβάλουν στην απόφαση της FED όσον αφορά τον χρόνο που θα προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων
Ανοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, και στα επίσημα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για την ανεργία του μηνός Σεπτεμβρίου.
Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ δεν θα είναι καθοριστικά μόνο για τις χρηματιστηριακές αγορές.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία, καθώς θα συμβάλουν στην απόφαση της FED όσον αφορά τον χρόνο που θα προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Προς το παρόν, το ευρώ διατηρείται κάτω από το 1,12 δολάριο.
Τις τελευταίες ημέρες, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί και λόγω των αυξανόμενων εικασιών σχετικά μια πιθανή διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,19%, στις 9.622,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,30%, στις 6.152 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,43%, στις 4.489,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,56%, στις 9.618 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,15%, στις 21.386 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,92%, στις 349,43 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης