Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Γαλλία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (TTIP)

Bloomberg: Η Γαλλία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (TTIP)
Ο υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας Thomas Fekl υποστήριξε ότι και η Γερμανία εκφράζει ανησυχία για τη συμφωνία
Ο Hollande ήταν μάλλον φειδωλός σε σχετική τοποθέτησή του πριν λίγες ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο.
Και σύμφωνα με το Bloomberg η Γαλλία είναι αποφασισμένη ακόμα και να βάλει τέλος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εμπορίου Thomas Fekl.
«Αν και στους επόμενους γύρους των συνομιλιών, μέσα στο 2016 δεν βελτιωθούν τα πράγματα θα σταματήσουμε τις συζητήσεις» ανέφερε ο Fekl σε ραδιοφωνικό σταθμό και μάλιστα ήταν κατηγορηματικός.
«Αν η Ευρώπη και η Γαλλία δεν θέλουν οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν, τότε δεν θα συνεχιστούν».
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν η συμφωνία TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία) να ολοκληρωθεί πριν λήξει η θητεία του Obama έτσι ώστε έτσι ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί και να ξεπεραστούν νομικοί περιορισμοί.
Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 23 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι.
O Fekl υποστηρίζει ότι και η Γερμανία ενστερνίζεται τις ανησυχίες της Γαλλίας ότι η συμφωνία προχωράει πολύ αργά.
Η κυβέρνηση Hollande θεωρεί ότι οι ΗΠΑ ασκούν άδικες και μη ρεαλιστικές πιέσεις έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν πάνω στα κράτη και να σπάσουν το ευρωπαϊκό σύστημα που εγγυάται τη γνησιότητα των τοπικών τροφίμων.
«Υπάρχει ανάγκη για δομικές αλλαγές, όπως εμπιστοσύνη, πρόσβαση στα έγγραφα, η Ευρώπη κάνει ένα σωρό προτάσεις, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τις ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ επίσης, πιέζουν την Ευρώπη να δεσμευτεί ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σύντομα σε συμφωνία.
Κατά τον προηγούμενο διαπραγματευτικό γύρο στις Βρυξέλλες και οι δύο πλευρές έλεγαν ότι εργάζονται για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το προτεινόμενο σύμφωνο και όσα κομμάτια του αναθεωρήθηκαν.
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Cecilia Malstroem δήλωσε ότι το συμπέρασμα από την συνεργασία μεταξύ των χωρών του Ειρηνικού, ανοίγει τον δρόμο για να επισπευτούν οι συνομιλίες και με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης