Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vasiliauskas (ΕΚΤ): Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν αποτελεσματικές οικονομικές δράσεις

Vasiliauskas (ΕΚΤ): Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν αποτελεσματικές οικονομικές δράσεις
Η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών επανέφερε στη ζωή την παγκόσμια οικονομία, όμως απαιτούνται περαιτέρω δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
Η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών επανέφερε στη ζωή την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο για να διατηρηθεί εν ζωή, είναι αναγκαίο να γίνουν περαιτέρω προσπάθειες τόσο από τους εθνικούς όσο και τους διεθνείς οργανισμούς, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λιθουανίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Vitas Vasiliauskas.
Ο λιθουανός κεντρικός τραπεζίτης, με αφορμή τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, σημείωσε ότι «η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένει βραδεία και άνιση και η νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι αξιοσημείωτα αυξανόμενη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφατες ραγδαίες και πιο συχνές διακυμάνσεις σε κεφάλαια, συνάλλαγμα και εμπορεύματα καταδεικνύουν την αβεβαιότητα των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ότι δεν είναι σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής.
«Προκειμένου αυτά τα σημάδια έλλειψης εμπιστοσύνης να μην γίνουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οι θεσμοί πρέπει να επικεντρωθούν άμεσα σε καλά συντονισμένες και το κυριότερο αποτελεσματικές δράσεις», ανέφερε ο Vitas Vasiliauskas.
Επισήμανε ακόμη ότι παρ' όλο που τα ποσοστά ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερα το 2016, σε σύγκριση με το 2015, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι: η ανάπτυξη στις αναπτυγμένες οικονομίες παρεμποδίζεται από τα χαμηλά επίπεδα επενδύσεων, τη χαμηλή αύξηση της παραγωγικότητας και τις δημογραφικές προκλήσεις, ενώ οι αναδυόμενες αγορές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και τον αρνητικό αντίκτυπο των μειούμενων τιμών των εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης