Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» της Ιταλίας – «Σταθερό» το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» της Ιταλίας – «Σταθερό» το outlook
Σε επίπεδα ανώτερα του 120% επί του ΑΕΠ θα διατηρηθεί το χρέος της Ιταλίας τουλάχιστον έως το 2020, σύμφωνα με την Fitch
Την αξιολόγηση «BBB+» της Ιταλίας επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Fitch, διατηρώντας «σταθερό» το outlook.
Ειδικότερα, η αξιολόγηση απηχεί τα μέτρια επίπεδα του χρέους του ιδιωτικού τομέα και το βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, που αντισταθμίζουν εν μέρει το υψηλό δημόσιο χρέος και τις χαμηλές αναπτυξιακές προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.
Στην ανακοίνωσή της, η Fitch, σημειώνει πως το χρέος της Ιταλίας ως προς το ΑΕΠ της ανήλθε σε 132% το 2014, ενώ εκτιμά πως θα διατηρηθεί σε επίπεδα ανωτέρα του 120% τουλάχιστον έως τα τέλη του 2020.
Η ιταλική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας της, με τη χώρα να καθίσταται ευάλωτη και επιρρεπής στις εξωτερικές απειλές.
Ως προς την ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ, διατυπώνει την εκτίμηση ότι θα κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, στο +0,7% το 2015 και στο +1,1% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης