Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Πετρέλαιο, χρυσός σε πτωτική δίνη – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Πετρέλαιο, χρυσός σε πτωτική δίνη – Στο επίκεντρο τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Χαμηλό δυόμισι μηνών χθες για το πετρέλαιο, ενώ ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό 5ετίας
Μεικτές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το πτωτικό άνοιγμα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να περιστρέφεται στις τιμές των εμπορευμάτων, αλλά και στις ανακοινώσεις για την ανάπτυξη των οικονομιών χωρών της ζώνης του ευρώ.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό δυόμισι μηνών, μετά την ανακοίνωση από την αμερικανική κυβέρνηση ότι τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν τέσσερις φορές περισσότερο από τις προσδοκίες της αγοράς.
Μάλιστα, το αμερικανικό αργό νωρίς σήμερα, Παρασκευή, διαπραγματευόταν στα 41,55 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,48%.
Το πετρέλαιο Brent, ωστόσο, περί τις 10:33 π.μ. την Παρασκευή σημείωνε άνοδο 1,17%, στα 45,72 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, ο χρυσός χτύπησε το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, με την τιμή του να αποδυναμώνεται μετά τις αυξημένες προσδοκίες ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα είναι σε τροχιά αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία.
Την Παρασκευή, η τιμή του χρυσού σημείωνε μικρά κέρδη 0,1%, στα 1.082,30 δολάρια η ουγγιά.
Ο χαλκός επίσης υποχώρησε την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έξι χρόνια, «χτυπημένος» από το ισχυρό δολάριο και τις επίμονες ανησυχίες για την κινεζική οικονομία.
Την Παρασκευή, η τιμή του χαλκού σημείωνε πτώση 0,17%, στα 2,169 δολάρια.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται οι ανακοινώσεις για την ανάπτυξη των οικονομιών χωρών της ζώνης του ευρώ.
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε το γ' τρίμηνο του 2015, με το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά 0,3%, ενώ το γαλλικό ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση (+0,3%) ύστερα από τη στασιμότητα που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:45 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινείται σε οριακά θετικό έδαφος, διαπραγματευόμενος στις 10.786,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,28%, στις 6.161,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,11%, στις 4.851,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο κατά 0,15%, στις 10.159 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,26%, στις 21.917 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,55%, στις 370,52 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης