Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Davutoglu για στρατιωτική δράση κατά των Κούρδων της Συρίας - Διαδήλωση Κούρδων στο Στρασβούργο

Απειλές Davutoglu για στρατιωτική δράση κατά των Κούρδων της Συρίας - Διαδήλωση Κούρδων στο Στρασβούργο
Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Καντίλ - Βασιζόμαστε στους συμμμάχους μας
Απειλές κατά των κούρδων στη Συρία για στρατιωτική δράση εναντίον τους εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu σε ομιλία του στην Ερτζιντζάν, μια πόλη στα ανατολικά της Τουρκίας.
«Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Καντίλ», δήλωσε ο Davutoglu προκαλώντας το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία το 2015 εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό αυτό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, ο τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των «φίλων και συμμάχων μας» αναφερόμενο στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Τουρκικές επιθέσεις κατά των κούρδων 

Την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός απειλούσε για στρατιωτική δράση κατά των κούρδων, ο τουρκικός στρατός βομβάρδιζε σήμερα (13/2) τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, υποστήριξε πως το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που απέσπασαν πρόσφατα από τους ισλαμιστές αντάρτες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία του Χαλεπιού, κυρίως στον τομέα Μίνιγκ.
Πηγή που πρόσκειται στις YPG δήλωσε πως οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μίνιγκ που ανακαταλήφθηκε στις 10 Φεβρουαρίου από τις κουρδικές δυνάμεις.
Τουρκική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις των κουρδικών πολιτοφυλακών κοντά στην πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, χωρίς να πει περισσότερα είτε για την έκταση των βομβαρδισμών είτε για τον λόγο για τον οποίο διενεργήθηκαν.

Διαδηλώσεις χιλιάδων Κούρδων στο Στρασβούργο 

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 15.000 Κούρδοι, σύμφωνα με τους οργανωτές και την γαλλική αστυνομία, συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο (13/2) στο Στρασβούργο για να ζητήσουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, την αποφυλάκιση του ιστορικού ηγέτη τους, του Abdula Otsalan, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999.
Οι Κούρδοι αντέδρασαν και στις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας φασιστικό το καθεστώς στην Τουρκία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης