Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smaghi: Αν η ΕΚΤ αγνοήσει τις αγορές θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα των τιμών

tags :
Smaghi: Αν η ΕΚΤ αγνοήσει τις αγορές θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα των τιμών
Αν η Κεντρική Τράπεζα αγοράζει αδιάκοπα κρατικά ομόλογα, θέτει σε κίνδυνο τον πληθωρισμό, προειδοποίησε ο Bini Smaghi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΕΚΤ, σε ομιλία του, προσθέτοντας ότι όταν μία κεντρική τράπεζα αγνοεί τις αγορές μπορεί να θέσει κίνδυνο τη σταθερότητα των τιμών.
Η κριτική που δέχεται η ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων απορρέει από την ανεπαρκή γνώση για την οικονομική κρίση και την ανησυχία από τα λάθη του παρελθόντος, υπογράμμισε ο Smaghi.
Αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου, ο ίδιος εκτιμά ότι ενέχει κίνδυνο, καθώς το κόστος μοιράζεται μεταξύ των πιο πειθαρχημένων κρατών-μελών.
Ο Smaghi αναφέρεται στην απόφαση της ΕΚΤ τον προηγούμενο μήνα να επαναφέρει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ύστερα από παύση 19 εβδομάδων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, μετά και την παραίτηση του Jurgen Stark.
Σημειώνεται, ότι η τράπεζα αποφάσισε να επαναλάβει το πρόγραμμα αγοράζοντας κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και της Ισπανίας, όταν αυτές οι δύο χώρες κινδύνευσαν να παρασυρθούν στη κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης