Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dpa:Το Γερμανικό και το Αμερικανικό ΥΠΕΞ είχαν προειδοποιήσει για νέο χτύπημα στην Τουρκία από το Ισλαμικό Κράτος

Dpa:Το Γερμανικό και το Αμερικανικό ΥΠΕΞ είχαν προειδοποιήσει για νέο χτύπημα στην Τουρκία από το Ισλαμικό Κράτος
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις τουρκικές αρχές φαίνεται ότι μετά από τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις έχει χαθεί
Μια σειρά γεγονότων συνέβαλλαν καθοριστικά στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των θυμάτων και των τραυματιών κατά τη σημερινή (19/3) επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολής.
Σε αντίθεση με την επίθεση στην Άγκυρα πριν από μερικές ημέρες η τέταρτη κατά σειρά τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, είχε μόλις 5 νεκρούς και 36 τραυματίες ανάμεσά τους και αρκετοί ξένοι υπήκοοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα οφείλεται μεταξύ άλλων και στη χρονική στιγμή της επίθεσης.
Στις έντεκα το πρωί πολύς κόσμος βρισκόταν ακόμη στο σπίτι του.
Επίσης υπήρχε εδώ και μέρες προειδοποίηση για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία αφορούσε κυρίως γερμανικές υπηρεσίες.
Μεταξύ άλλων το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και η πρεσβεία της Άγκυρας είχαν παραμείνει την Πέμπτη και την Παρασκευή κλειστά.
Το περιοδικό Spiegel έδωσε την πληροφορία ότι υπήρχε προειδοποίηση για επίθεση από την πλευρά του Ισλαμικού Κράτους.
Τα υπουργεία Εξωτερικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση ενόψει των κουρδικών εορτασμών για την άνοιξη τη Δευτέρα.
Την ώρα που ο περιφερειακός διοικητής της Κωνσταντινούπολης κατηγορούσε τις γερμανικές αρχές για πρόκληση πανικού, οι προειδοποιήσεις ήταν το πρώτο θέμα στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών.
Τη νύχτα της Παρασκευής το μετρό και τα μπαρ στο κέντρο της πόλης ήταν άδεια.
Το Σάββατο ο λογαριασμός του twitter #DankeSchoenDeutschland (ευχαριστώ, Γερμανία) ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς στην Τουρκία.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις τουρκικές αρχές φαίνεται ότι μετά από τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις έχει χαθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης