Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ριμπάουντ για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών – Οι ιταλικές ηγούνται της ανόδου

Ριμπάουντ για τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών – Οι ιταλικές ηγούνται της ανόδου
Μέχρι τώρα τον Απρίλιο, ωστόσο, οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών σημειώνουν πτώση 8,4%
Μετά τις απώλειες που κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών σημειώνουν σήμερα, 8 Απριλίου 2016, ριμπάουντ, εν μέσω ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου και υποχώρησης του ιαπωνικού γεν.
Οι ιταλικές τράπεζες, που ηγούνταν της καθόδου χθες, σήμερα καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, με τη Unicredit να σημειώνει άνοδο 5,4%, τις BP Emilia και UBI Banca να ενισχύονται κατά 5,4% και την BP Milano να καταγράφει κέρδη 4,1%.
Ωστόσο, οι ιταλικές τράπεζες ακόμη σημειώνουν πτώση 8,4% μέχρι τώρα τον Απρίλιο, τον έκτο συνεχή μήνα απωλειών και τη μεγαλύτερη σειρά απωλειών από την κορύφωση της κρίσης στην Ευρωζώνη το 2011.
Την Τετάρτη, σημειωτέον, μια συνάντηση μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και των διευθυνόντων συμβούλων των τραπεζών δημιούργησε ελπίδες ότι ίσως να βρεθεί μια λύση για τη συστημική αδυναμία του ιταλικού τραπεζικού τομέα.
Οι τράπεζες ανά την Ευρώπη, όμως, σημειώνουν άνοδο, με την Commerzbank να καταγράφει κέρδη 1,8%, την Deutsche Bank να διαπραγματεύεται στο +1,5% και τη Societe Generale στο +1,5% επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης