Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Μετά την οικονομία, η Fitch υποβαθμίζει το outlook και των εγχώριων τραπεζών

Ιαπωνία: Μετά την οικονομία, η Fitch υποβαθμίζει το outlook και των εγχώριων τραπεζών
Αρνητικά συμβάλλει και η «αδυναμία» της ιαπωνικής κυβέρνησης να βοηθήσει τις τράπεζες
Λίγες μέρες αφότου υποβάθμισε το outlook της ιαπωνικής οικονομίας, ο οίκος αξιολόγησης Fitch πράττει το ίδιο και για τις τράπεζες της χώρας, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των κρατικών ομολόγων που κατέχουν.
Ειδικότερα, τα ιδρύματα τα οποία είδαν υποβάθμιση στο outlook είναι τα Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group, Shizuoka Bank και Securities house Nomura Holdings.
Αρνητικά συμβάλλει και η «αδυναμία» της ιαπωνικής κυβέρνησης να βοηθήσει τις εγχώριες τράπεζες, σύμφωνα με την έκθεση της Fitch.
Θυμίζουμε πως ο οίκος προ λίγων επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «Α» σε ξένο και τοπικό νόμισμα για την Ιαπωνία, αλλά όπως προαναφέραμε υποβάθμισε το outlook σε αρνητικό, από σταθερό που ήταν προηγουμένως.
Η υποβάθμιση του outlook είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τον φόρο κατανάλωσης, χωρίς να λάβει παράλληλα κάποια αντισταθμιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα εξακολουθήσει την αυξητική του πορεία, από το 245% στα τέλη του 2016, κατά μία ή δύο μονάδες βάσης ετησίως, έως το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης