Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 82% των πολιτών, σύμφωνα με νέα έρευνα

Γερμανία: Υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 82% των πολιτών, σύμφωνα με νέα έρευνα
Παράλληλα, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε η Forsa και δημοσιοποίησε η Handelsblatt, το 71% δήλωσε αντίθετο με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία
Την πλήρη στήριξή της προς τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (27/6) στη Handelsblatt, εκφράζοντας παράλληλα και την αντίθεσή τους σε μία αντίστοιχη αποχώρηση και άλλων κρατών - μελών από την Ένωση.
Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάστηκε στη δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε η Forsa, το 82% των ερωτηθέντων Γερμανών πολιτών δήλωσε ότι σε αντίστοιχο δημοψήφισμα, θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ, ενώ υπέρ της αποχώρησης τάχθηκε μόλις το 14%.
Παράλληλα, το 71% δήλωσε αντίθετο με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, με το 27% εξ’ αυτών να τάσσεται υπέρ, ενώ πιο οριακές ήταν οι εκτιμήσεις στο εάν οι πολίτες αναμένουν και άλλα κράτη της ΕΕ να ακολουθήσουν το δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 42% να απαντάει θετικά, και το 51% να απαντάει αρνητικά.
Να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.005 ατόμων, και έλαβε χώρα μόλις μία μέρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι στη Γερμανία, βάσει του συντάγματος, δημοψήφισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που κάποιο εκ των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας επιθυμεί να αλλάξει τα σύνορά του ή να συγχωνευθεί με κάποιο άλλο κρατίδιο (στην εν λόγω περίπτωση το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στα εμπλεκόμενα κρατίδια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης