Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάπτυξη 6,7% θα έχει η Κίνα το β΄ τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Li Keqiang

Ανάπτυξη 6,7% θα έχει η Κίνα το β΄ τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Li Keqiang
Ο Li Keqiang δήλωσε, ότι η Κίνα δεν επιδίδεται σε dumping ή επιδοτήσεις, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το β΄ τρίμηνο του έτους θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο επίπεδο του α΄ τριμήνου στο 6,7%, σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang, ο οποίος δήλωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι "βασικά σταθερή".
Τα επίσημα αποτελέσματα πάντως για την ανάπτυξη της Κίνας θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας, ο Li Keqiang αναγνώρισε, ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα μεταξύ των δύο παγκόσμιων εμπορικών εταίρων.
Τόνισε δε, ότι η Κίνα είναι "αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα".
Ωστόσο πρόσθεσε, ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και "δεν προκλήθηκε από μία χώρα".
Ο Li Keqiang δήλωσε ακόμη, ότι η Κίνα δεν επιδίδεται σε dumping ή επιδοτήσεις, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστική της θέση.
Μετά δε την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για την Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πεκίνου, ο Κινέζος πρωθυπουργός υποστηρίζει, ότι η Κίνα παραμένει "σταθερά προσηλωμένη στην ειρηνική ανάπτυξη".
Ο Li Keqiang επεσήμανε ακόμη, ότι αν και η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνθηκε, εξακολουθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως έκανε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ρυθμός ανάπτυξής της ήταν σε διψήφιο αριθμό, με δεδομένη την αύξηση του μεγέθους της οικονομίας της σε απόλυτους όρους.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας κάλεσε την ΕΕ να "εκπληρώσει τη δέσμευσή της" στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τη χορήγηση στην Κίνα του καθεστώτος οικονομίας της αγοράς, 15 χρόνια μετά την ένταξή της το 2001 στον ΠΟΕ.
Ο χαρακτηρισμός επιτρέπει στην Κίνα να τυγχάνει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, σε περίπτωση που ξένοι εμπορικοί εταίροι την κατηγορούν για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Ο Li Keqiang είπε επίσης, ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις πόλεις μέχρι στιγμής φέτος και είπε, ότι η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και έχει πολλά περιθώρια για ελιγμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης