Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump καλεί τους υποστηρικτές του να πουλήσουν μετοχές...για να κερδίσει την προεδρία

Ο Trump καλεί τους υποστηρικτές του να πουλήσουν μετοχές...για να κερδίσει την προεδρία
Στις 19 από τις 22 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ η πορεία του S&P 500 κατά τη διάρκεια των τριών μηνών πριν από την αναμέτρηση «έδειξε» το νικητή
Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εκστρατεία του Donald Trump για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2016 όσο μία... κατάρρευση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Ενώ η Wall Street ανησυχεί συνήθως για το πως η πολιτική μπορεί να επηρεάσει την αγορά, οι υποψήφιοι πρόεδροι ανησυχούν για το πως το χρηματιστήριο μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι ιστορικά η επίδοση της αγοράς στους τρεις μήνες που προηγούνται των εκλογών έχει δείξει μία απίστευτη ικανότητα να προβλέψει ποιος από τους υποψηφίους θα κερδίσει τη θέση στο Λευκό Οίκο.
Ο υποψήφιος του κόμματος που βρίσκεται από πριν στην εξουσία ή ο διεκδικητής από το αντίπαλο κόμμα.
Από το 1928 έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ 22 προεδρικές εκλογές.
Στις 14 από αυτές ο S&P 500 ανέβηκε κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που προηγήθηκαν των εκλογών.
Ο απερχόμενος πρόεδρος ή το κόμμα του κέρδισαν την αναμέτρηση στις 12 από τις 14 περιπτώσεις.
Όμως, στις 7 από τις 8 φορές που ο S&P 500 υποχώρησε κατά τη διάρκεια αυτών των 3 μηνών, το κόμμα που βρισκόταν πριν στην εξουσία έχασε τη μάχη.



Με μόλις 3 εξαιρέσεις, στατιστικά η αγορά εμφανίζει επιτυχία 86,4% στο να προβλέπει το νικητή των εκλογών!
Γι' αυτό το λόγο εκτιμάται ότι σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου ο Donald Trump εμφανίστηκε να παροτρύνει τους υποστηρικτές τους να πουλήσουν τις μετοχές τους, καθώς η πολιτική επιτοκίων της Fed «φουσκώνει» τεχνητά το χρηματιστήριο.
«Επένδυσα και έφυγα εγκαίρως και στην πραγματικότητα ήταν πολύ καλός συγχρονισμός, είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
«Αλλά ποτέ δεν υπήρξα μεγάλος επενδυτής στο χρηματιστήριο.
Τα επιτόκια είναι τεχνητά χαμηλά», είπε ο Trump.
«Ο μόνος λόγος για τον οποίο το χρηματιστήριο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται είναι επειδή μπορεί ο καθένας να βρει δωρεάν χρήμα».
Τέλος, ο Trump σημείωσε ότι η αγορά «θα τα πάει μια χαρά» εάν εκλεγεί ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης