Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Ευνοϊκότερα συμβόλαια εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων προσφέρει το Ιράν

WSJ: Ευνοϊκότερα συμβόλαια εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων προσφέρει το Ιράν
Το Ιράν χρειάζεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις 130 δισ. δολαρίων στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου
Με νέου τύπου συμβόλαια εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων επιχειρεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές από τη Δύση το Ιράν μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων εναντίον του στην αρχή του 2016.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 έναν νέο, περισσότερο ευνοϊκό τύπο συμβολαίου, δίχως όμως να δώσει ακόμα στη δημοσιότητα το κείμενο και τις βελτιωμένες προβλέψεις αυτού.
Το νέου τύπου συμβόλαιο - που ακόμα θα πρέπει να εγκριθεί από επιτροπή της ιρανικής Βουλής - φέρονται να ανέμεναν με μεγάλη ανυπομονησία δυτικές εταιρείες πετρελαίου που κάποτε δραστηριοποιούνταν στο Ιράν, όπως η γαλλική Total, η ιταλική Eni και η αγγλο-ολλανδική Royal Dutch Shell.
Η εξέλιξη φέρεται να αποτελεί νίκη του Ιρανού προέδρου, Hassan Rouhani, επί της συντηρητικής πολιτικής πτέρυγας της χώρας, καθώς το νέου τύπου συμβόλαιο αποτελούσε πεδίο μεταξύ τους αντιπαράθεσης για πολλά χρόνια.
Το Ιράν έχει ήδη αυξήσει την παραγωγή του κατά 800 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με το επίπεδο του Δεκεμβρίου 2015, όμως η χώρα χρειάζεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις 130 δισ. δολαρίων στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου, αν θέλει να επιτύχει τον στόχο ημερήσιας παραγωγής 5,7 εκατ. βαρελιών που έχει θέσει μέχρι το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης