Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση της η Άγκυρα – Προτείνει να μην χρησιμοποιείται το δολάριο στις συναλλαγές Ρωσίας - Τουρκίας

Σκληραίνει τη στάση της η Άγκυρα – Προτείνει να μην χρησιμοποιείται το δολάριο στις συναλλαγές Ρωσίας - Τουρκίας
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Δύσης δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
O Tayyip Erdogan πρότεινε στον Vladimir Putin να μην χρησιμοποιείται το αμερικανικό δολάριο στις συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αποκαλύπτει σήμερα η (τουρκική) εφημερίδα «Gunes».
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Δύσης δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουάσινγκτον να εκδόσει τον Fethullah Gulen, με αποτέλεσμα ο «σουλτάνος» αναζητά νέες συμμαχίες.
Η παραπάνω πρόταση του Τούρκου Προέδρου έλαβε χώρα στις 9/8, όταν οι δύο ισχυροί άνδρες συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη μετά από πολλούς μήνες, σε μία προσπάθεια να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονταν σε κρίση μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.
«Αυτό θα βοηθήσει αμφότερες τη Ρωσία και την Τουρκία», φέρεται να σχολίασε ο κ.Erdogan για την παύση της χρησιμοποίησης του δολαρίου, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα σταματήσει την ανοδική πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι της (τουρκικής) λίρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης