Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πρώτες αντιδράσεις των γερμανών πολιτικών για τη νίκη Trump

Οι πρώτες αντιδράσεις των γερμανών πολιτικών για τη νίκη Trump
"Γεωπολιτικά βρισκόμαστε σε μία πολύ αβέβαιη κατάσταση", υπογραμμίζει η πλευρά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος
Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας απέναντι στη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τον συνεργάτη της Angela Merkel στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, Norbert Roettgen, να δηλώνει αβέβαιος για την εξέλιξη της κατάστασης μετά την εκλογή του Trump.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου της χώρας τόνισε ότι, "συνειδητοποιούμε πλέον ότι δεν έχουμε ιδέα τι θα κάνει ο αμερικανός πρόεδρος, από τη στιγμή που η φωνή του θυμού γίνεται ο πιο ισχυρός άνθρωπος παγκοσμίως", ενώ πρόσθεσε ότι "γεωπολιτικά βρισκόμαστε σε μία πολύ αβέβαιη κατάσταση".
"Η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Trump είναι μία παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει", υπογραμμίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Bernd Riexinger, τόνισε ότι ο Trump "θα κινηθεί προς μία απολυταρχική κοινωνία", προσθέτοντας ότι "δε θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ότι ήταν δυνατό".
Αρκετά προβληματισμένος παρουσιάστηκε και ο πολιτικός των Πρασίνων, Cem Ozdemir, ο οποίο δήλωσε ότι η νίκη του Tramp αποτελεί "μία διάσπαση από τη μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης