Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον ένοπλου άνδρα που επιχείρησε να μπει στο Λούβρο

tags :
Γαλλία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον ένοπλου άνδρα που επιχείρησε να μπει στο Λούβρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, όταν έγινε αντιληπτός από τις αρχές, αποπειράθηκε να τους επιτεθεί με μαχαίρι
Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στη Γαλλία, μετά από αναφορές ότι ένας στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον ύποπτου άνδρα ο οποίος επιχείρησε να εισβάλει στο Λούβρο, στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης κουβαλούσε μαζί του μία βαλίτσα, ενώ όταν έγινε αντιληπτός από τις αρχές, αποπειράθηκε να τους επιτεθεί με μαχαίρι, δεχόμενο πυρά από τον στρατιώτη στα πόδια και στο στομάχι.
Μέσω ανακοίνωσής του, το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για "σοβαρό περιστατικό ασφαλείας σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο", η πρόσβαση στο οποίο έχει προσωρινά αποκλειστεί.
Όπως αναφέρουν οι αρχές, δε βρέθηκαν εκρηκτικά στη βαλίτσα του δράστη, ενώ πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του τους οδήγησε να πιστεύουν ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει κάποια τρομοκρατική επίθεση στο σημείο.
Παράλληλα, προχώρησαν και στη σύλληψη ενός δεύτερου άτομου το οποίο βρισκόταν στο σημείο, καθώς παρουσίαζε "ύποπτη συμπεριφορά".
Να σημειώσουμε ότι ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ ανήκει στον ομάδα ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας, η οποία έχει αναλάβει την περιφρούρηση της πόλης για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης