Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η ρητορική των ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα είναι πρωτόγονη και αδέξια

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η ρητορική των ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα είναι πρωτόγονη και αδέξια
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου έρχονται καθώς ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson επισκέπτεται τη Μόσχα
Ως ¨πρωτόγονη και αδέξια" χαρακτήρισε τη ρητορική των ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (12/4) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Sergei Ryabkov.
Μάλιστα, οι δηλώσεις του εκπροσώπου έρχονται καθώς ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson επισκέπτεται τη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov.
Συγκεκριμένα, ο Ryabkov δήλωσε ότι βασικό θέμα συζήτησης των δύο υπουργών θα αποτελέσει η πιθανή εγκατάσταση ζωνών απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι τα ζητήματα της Βόρειας Κορέας και της Ουκρανίας θα τεθούν επίσης επί τάπητος.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δε δίστασε να επισημάνει ότι η στάση των ΗΠΑ για τη Συρία και την εξαετή σύγκρουση στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει ένα "μυστήριο" για τη Μόσχα.
Παράλληλα, βαριές επίσης είναι και οι κατηγορίες που επιρρίπτει η αμερικανική πλευρά προς τη Ρωσία, με αρκετούς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου να ισχυρίζονται ότι η Μόσχα προσπαθεί να καλύψει την επίθεση που πραγματοποίησε ο Assad με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ.
Η πλευρά του Λευκού Οίκου μάλιστα ανέφερε ότι παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τις υπηρεσίες ασφαλείας που να αποδεικνύουν τους σχετικούς ισχυρισμούς, φαντάζει σχεδόν απίθανο η Μόσχα να μη γνώριζε από πριν για την εν λόγω κίνηση, δεδομένης της στενής στρατιωτικής συνεργασίας της με τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης