Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το bitcoin - Άλμα 4,7% στα 3.407 δολάρια – Στα 55 δισ. η κεφαλαιοποίηση

tags :
Από ρεκόρ σε ρεκόρ το bitcoin - Άλμα 4,7% στα 3.407 δολάρια – Στα 55 δισ. η κεφαλαιοποίηση
Το νόμισμα διαπραγματεύεται πλέον σε δύο πλατφόρμες...
Συνέχεια των ρεκόρ σήμερα (7 Αυγούστου 2017) για τον «βασιλιά» των ψηφιακών νομισμάτων, με την τιμή για κάθε bitcoin να ανέρχεται πλέον στα 3.407,8 δολάρια, περί τις 19:15, αυξημένη κατά 4,7% σε ημερήσια βάση.
Το νόμισμα διαπραγματεύεται πλέον σε δύο πλατφόρμες.
Το split του Bitcoin έγινε πραγματικότητα, καθώς οι developers (προγραμματιστές) και οι miners (διαπραγματευτές) δεν μπόρεσαν να βρουν μία ενιαία λύση, για να αποφευχθεί το split.
Ως εκ τούτου, το ψηφιακό νόμισμα έχει χωριστεί σε δύο πλατφόρμες: το bitcoin (BTC) και το bitcoin cash (BCC).
Οι υποστηρικτές του νεοσύστατου (BCC) πιστεύουν ότι το νόμισμα θα «δώσει νέα πνοή» στο bitcoin, δίνοντας λύση κυρίως στην ταχύτητα των συναλλαγών, καθώς πλέον λόγω του όγκου τους, είχε καταστήσει τις συναλλαγές πολύ αργές.
Από τη μία πλευρά αυτού του «εμφυλίου πολέμου», υπάρχουν οι προγραμματιστές που τάσσονται υπέρ των μικρότερων μπλοκ αποκρυπτογράφησης bitcoin.
Από την άλλη πλευρά, είναι οι ανθρακωρύχοι που θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος των μπλοκ αποκρυπτογράφησης για να κάνουν το δίκτυο γρηγορότερο.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η λύση που είναι γνωστή ως Segwit2x, ήταν η επικρατέστερη για να γίνει το πρότυπο της τεχνολογίας blockchain.



Πως δημιουργείται ένα bitcoin

Κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυό του bitcoin, αφού ελεχθεί για την εγκυρότητά της, στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε ένα μπλοκ μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ελεγθεί.
Ανά λίγα λεπτά δημιουργείται και ένα νέο μπλοκ για να φιλοξενήσει τις εν λόγω συναλλαγές, το οποίο μπλοκ σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας μία «αλυσίδα των μπλοκ» (block chain).
Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου μπλοκ με τα προηγούμενα και, μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου, τότε δημιουργείται το νέο μπλοκ μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό νέων bitcoin, τα οποία και θα αποδοθούν σε αυτόν ή αυτούς που βρήκαν τη λύση.
Η δυσκολία του γρίφου τροποποιείται κάθε φορά αυτόματα από το δίκτυο, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να βρουν τη λύση.
Η παραπάνω διαδικασία ονομάζεται «Mining», ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων.
Ο ρυθμός δημιουργίας των bitcoins δεν εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση, ούτε από τη βούληση κάποιου κράτους ή μίας εποπτικής αρχής, κάτι που του χαρίζει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» σε περιόδους κρίσης -οικονομικής φύσης.
Ωστόσο, για να βρει κάποιος τη λύση, χρησιμοποιώντας έναν κοινό υπολογιστή θα χρειαστούν πολλοί μήνες, καθώς απαιτείται τεράστια επεξεργαστική ισχύ.
Ως αποτέλεσμα, είναι ασύμφορη η χρήση ενός τυπικού υπολογιστή, λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας ενέργειας που θα καταναλωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης