Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από το θετικό κλίμα στην Ευρώπη - Εν αναμονή Jackson Hole οι επενδυτές

Άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από το θετικό κλίμα στην Ευρώπη - Εν αναμονή Jackson Hole οι επενδυτές
Ανακάμπτει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, μετά τις απώλειες της χθεσινής (21/8) συνεδρίασης
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (22/8/2017) η Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από το ευρύτερο θετικό επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,32%, στις 21.772,58 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,32% και κινείτο στις 2.436,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,48% υψηλότερα, στις 6.242,75 μονάδες.
Ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, που ανακάμπτει μετά τις απώλειες της χθεσινής (21/8) συνεδρίασης.
Μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών που θα μιλήσουν στο Jackson Hole θα είναι η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής των δύο κεντρικών τραπεζών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διάσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι κεντρικές τράπεζες στις αναπτυγμένες οικονομίες σχεδιάζουν την έξοδο από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, ακόμα κι αν τα outlooks επιβαρύνονται από τον πεισματικά αδύναμο πληθωρισμό.


Την ίδια ώρα, οι μετοχές βρίσκουν στήριξη στις σταθεροποιητικές τάσεις που παρατηρούνται στην αγορά πετρελαίου, όπου οι ενδείξεις περί μιας σταδιακής μείωσης της παγκόσμιας προσφοράς αντισταθμίζονται από την αυξανόμενη παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου.
Περί τις 16:05, το Brent κατέγραφε πτώση 0,3% και κινείτο στα 51,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό υποχωρούσε κατά 0,2%, στα 47,4 δολ. ανά βαρέλι.
Πάντως, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν επιφυλακτικά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Αν και ο Trump δεν αναφέρθηκε αναλυτικά στο πόσοι θα είναι οι στρατιώτες που θα σταλούν στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα στείλουν άλλους 4.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 8.400 στρατιώτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.
Άμεση ήταν η απάντηση των Ταλιμπάν, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ ότι εάν δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν, η χώρα θα μετατραπεί σύντομα σε ένα νέο νεκροταφείο για αυτή την υπερδύναμη του 21ου αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης