Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον χρυσό σπεύδουν οι επενδυτές εν μέσω της γεωπολιτικής αστάθειας - Σε υψηλό 11 μηνών το πολύτιμο μέταλλο

Στον χρυσό σπεύδουν οι επενδυτές εν μέσω της γεωπολιτικής αστάθειας - Σε υψηλό 11 μηνών το πολύτιμο μέταλλο
Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσφέρει και η πτώση του δολαρίου
Σε υψηλό 11 μηνών ανήλθε σήμερα (29/8/2017) ο χρυσός, καθώς η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία - καλύπτοντας μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου της χώρας - και τη νήσο Hokkaido, αναζωπύρωσε τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή και πυροδότησε μια στροφή προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκαν κατά 9,7 δολ. ή 0,7%, στα 1.325 δολ. ανά ουγγιά.
Τα κέρδη ήρθαν μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στη βόρεια Ιαπωνία από τη Βόρεια Κορέα, σε μια κίνηση που ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, χαρακτήρισε «πρωτοφανή και σοβαρή απειλή που πλήττει σοβαρά την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».
Την ίδια ώρα, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η πτώση του δολαρίου, στον απόηχο του καταστρεπτικού περάσματος του τυφώνα Harvey από το Τέξας.
Ένα ασθενέστερο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση σε εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους για τους άλλους κατόχους νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης