Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harvard: Η Βόρεια Κορέα έχει 13 τύπους βιολογικών όπλων - Με ποιους τρόπους θα επιτεθεί

Harvard: Η Βόρεια Κορέα έχει 13 τύπους βιολογικών όπλων - Με ποιους τρόπους θα επιτεθεί
Το Κέντρο Belfer λέει ότι η Βόρεια Κορέα παράγει τα βιολογικά όπλα σε εγκαταστάσεις που συγκαλύπτονται ως εργαστήρια γεωργικής έρευνας
Η Βόρεια Κορέα είναι ύποπτη για παραγωγή βιολογικών όπλων προκείμενου να τα χρησιμοποιήσει σε μια ενδεχόμενη επίθεση.
"Η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα πριν ή στην αρχή μιας πολεμικής σύγκρουσης προκειμένου να σπείρει τον πανικό στην κοινωνία και ή και να προκαλέσει σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις των ΗΠΑ και τη Νότιας Κορέας", σύμφωνα με το Κέντρο Επιστημών και Διεθνών Υποθέσεων του Belfer στο Harvard Kennedy School.
Το καθεστώς απατεώνων του Kim Jung Un σχεδιάζει να εξαπολύσει τις επιθέσεις των βιολογικών όπλων με διάφορα μέσα όπως πυραύλους,  αεροσκάφη, drones ακόμη και με φορητούς ψεκαστήρες, ανέφερε η έκθεση.
"Είναι πιθανό πράκτορες εν υπνώσει της Βόρειας Κορέας με κάλυψη ότι δουλεύουν ως προσωπικό καθαρισμού και απολύμανσης να εξαπολύσουν επιθέσεις με βιολογικά όπλα με φορητούς ψεκαστήρες", ανέφερε η έκθεση.
Το Κέντρο Belfer λέει ότι η Βόρεια Κορέα παράγει τα βιολογικά όπλα σε εγκαταστάσεις που συγκαλύπτονται ως εργαστήρια γεωργικής έρευνας.
"Είναι πιθανό ότι ο άνθρακας και η ευλογιά χρησιμοποιούνται ήδη ως βιολογικά όπλα", ανέφερε η έκθεση.
Οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας εμβολιάζονται κατά της ευλογιάς όπως και οι στρατιώτες των ΗΠΑ στη Νότιο Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα έχει 13 τύπους βιολογικών όπλων που μπορεί να οπλιστούν και να είναι έτοιμα προς χρησιμοποίηση μέσα σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση.
Ο άνθρακας και η ευλογιά είναι τα πλέον πιθανά βιολογικά όπλα που θα χρησιμοποιήσει η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με την έκθεση.
Άλλα παθογόνα περιλαμβάνουν την πανώλη, τη χολέρα και την αλλαντίαση.
"Ο άνθρακας θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές απώλειες με μια μικρή ποσότητα.
Μόνο μερικά κιλά άνθρακα, που ισοδυναμεί με μερικά μπουκάλια κρασιού, εάν απελευθερωθούν σε μια πόλη θα μπορούσαν να σκοτώσουν το 50% του πληθυσμού", ανέφερε η έκθεση.
"Εάν χρησιμοποιηθεί ο άνθρακας σε μεγάλη κλίμακα, τότε μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο δεκάδες χιλιάδες θανάτους, αλλά και να δημιουργήσει πανικό και να παραλύσει τις τοπικές κοινωνίες".
Δεν είναι γνωστό αν η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να οπλίζει και τους 13 τύπους βιολογικών όπλων που έχει, ανέφεραν οι αναλυτές.
"Ενώ τα πυρηνικά προγράμματα μπορούν να παρακολουθούνται από τον αριθμό των πυρηνικών δοκιμών και την επιτυχία των εκτοξεύσεων των βαλλιστικών πυραύλων, η πρόοδος και η ετοιμότητα των βιολογικών όπλων μπορούν να παραμείνουν αόρατα πίσω από κλειστές πόρτες", ανέφεραν οι συντάκτες της έκθεσης.
"Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιολογικών όπλων είναι συχνά διπλής χρήσης για τη γεωργία, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την παρακολούθηση και επαλήθευση".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης