Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο - Κοντά στα υψηλά 2 ετών παραμένει το Brent

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο - Κοντά στα υψηλά 2 ετών παραμένει το Brent
Το αργό υποχωρεί κατά -0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,05 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (31/10) το πετρέλαιο, το οποίο ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα ενισχυμένο, δεχόμενο ώθηση από την αύξηση της ζήτησης και την αποτελεσματικότητα των περικοπών του ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, περί τις 4:28 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,54 δολ. ανά βαρέλι, διατηρώντας τα κέρδη ύψους 7,2% που κατέγραψε κατά τον Οκτώβριο.
Την ίδια στιγμή, το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,18% στα 54,05 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
Οι αυξημένες πιθανότητες επέκτασης της συμφωνίας ΟΠΕΚ για τις περικοπές μέχρι τα τέλη του 2018 έχει βοηθήσει σε καθοριστικό βαθμό τον μαύρο χρυσό, την ίδια στιγμή που οι μέχρι στιγμής περικοπές φαίνεται να δημιουργούν σταδιακά έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Σημειώνεται ότι στις 30 Νοεμβρίου, οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τη μέχρι στιγμής πορεία της συμφωνίας, καθώς και να εξετάσουν τις επιλογές που θα έχουν όταν αυτή ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης