Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ειδικοί έλεγχοι σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γερμανία από την Ελλάδα

Handelsblatt: Ειδικοί έλεγχοι σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γερμανία από την Ελλάδα
Συνάντηση ειδικών από τα αρμόδια υπουργεία Ελλάδας και Γερμανίας έχει συγκαλέσει για τις 22/11 η Κομισιόν
Στην επιβολή ειδικών ελέγχων σε όσους φθάνουν αεροπορικώς στη Γερμανία από την Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Σε αυτό τονίζεται ότι η επέκταση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα αφορά και τις πτήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2017 περίπου 1.000 άτομα κατόρθωσαν να εισέλθουν με ψεύτικα έγγραφα σε αεροπλάνα τα οποία προσγειώθηκαν στη Γερμανία προερχόμενα από την Ελλάδα.
Εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι πτήσεις από την Ελλάδα χρειάζονται «ειδικό έλεγχο».
Αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων είναι οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα να μην αντιμετωπίζονται ως ταξιδιώτες προερχόμενοι από μία χώρα που έχει υπογράψει τη Συνθήκη Schengen.
Στην ουσία οι ταξιδιώτες αυτοί αντιμετωπίζονται ως να μην προέρχονταν από κράτος-μέλος της ΕΕ.
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών δεν θέλησε να σχολιάσει το όλο θέμα.
Πάντως η Κομισιόν έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξει συνάντηση ειδικών προερχόμενων από τις γερμανικές και τις ελληνικές αρχές την Τετάρτη 22/11 προκειμένου να συζητηθεί το όλο ζήτημα.
Από την πλευρά τους κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν τονίσει ότι η Γερμανία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο όποιος έλεγχος δεν θα πρέπει να είναι «ενοχλητικός» για ταξιδιώτες που είναι πολίτες της ΕΕ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης