Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές - Ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές - Ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump
O DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 1,24% στις 13.020 μονάδες
Η έγκριση της φορολογικής μεταρρύθμισης του Donald Trump δίνει ώθηση στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, την ώρα που τα futures του Dow Jones στη Wall Street, καταγράφουν άλμα 200 μονάδων.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,8% στις 7.357 μονάδες.
O DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 1,24% στις 13.020 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,87% στις 5.363 μονάδες.
Στις 386,69 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με άνοδο 0,7%.
Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς σήμερα θα εκλεγεί ο διάδοχος του Jeroen Dijsselbloem, με τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, Mario Centeno, να θεωρείται φαβορί.
Όσον αφορά το οικονομικό κλίμα, υποχώρησε από τα υψηλά 10ετίας η επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον δείκτη Sentix.
Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε πτώση στις 31,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από 34 μονάδες τον Νοέμβριο.
Η πτώση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 33,6 μονάδες.
To 2017 ήταν μια ισχυρή χρονιά για την Ευρωζώνη, με τις οικονομίες όπως η γερμανική, να καταγράφουν ισχυρές επιδόσεις παρά τις πολιτικές προκλήσεις.
Ενδεικτικό είναι το άλμα 12,7% στο ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, την ώρα που ο Euro Stoxx 50 έχει καταγράψει άλμα 8,3%, όπως σχολιάζουν οι Financial Times.
Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία για τον Sentix, καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν κάνει ένα βήμα πίσω, καθώς πλησιάζει η λήξη της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης