Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Οι πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας αποτελούν επικείμενη απειλή για τη χώρα

Ιαπωνία: Οι πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας αποτελούν επικείμενη απειλή για τη χώρα
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, τόνισε ότι ο διάλογος του Πεκίνου με την Πιονγιάνγκ «δεν έχει νόημα»
Ως «επικείμενη απειλή» χαρακτήρισε σήμερα (4/12) το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, με αφορμή την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ, ο οποίος προσγειώθηκε εντός της ιαπωνικής οικονομικής ζώνης.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που καταδικάζει την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πλήξει αρκετά μεγάλο ποσοστό της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, δεσμεύθηκε για ακόμα μία φορά να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο διάλογος για χάρη του διαλόγου δεν έχει νόημα».
«Για να πιέσουμε τη Βόρεια Κορέα να αλλάξει τις πολιτικές της, πρέπει να λάβουμε αποφασιστική στάση στην διπλωματίας μας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Abe ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Abe έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου η Νότια Κορέα ξεκινά τις κοινές στρατιωτικές της ασκήσεις με τις ΗΠΑ, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης