Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες είναι οι 49 χώρες που έχουν παραβιάσει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Ποιες είναι οι 49 χώρες που έχουν παραβιάσει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Ποιες είναι οι 49 χώρες που έχουν παραβιάσει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Μια νέα έκθεση του Ινστιτούτου για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (Institute for Science and International Security) διαπίστωσε ότι 49 χώρες παραβίασαν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα μεταξύ του Μαρτίου 2014 και του Σεπτεμβρίου 2017.
Δεκατρείς κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων αυτή της Κούβας, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Συρίας, είχαν και συναλλαγές που αφορούσαν είτε στρατιωτική εκπαίδευση από τη Βόρειο Κορέα είτε εισαγωγή και εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού.
Το εύρος των εθνών που εμπλέκονται στην παραβίαση μη στρατιωτικών κυρώσεων είναι πολύ ευρύτερο.
Αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν την εισαγωγή και την εξαγωγή αγαθών που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεν όπως ορυκτά ή την παροχή βοήθειας προκειμένου πλοία της Βόρειας Κορέας να αλλάξουν όνομα και σημαία.
Άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνουν τη συμμετοχή εμπλεκόμενων εταιρειών καθώς και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Ο κατάλογος των εθνών που παραβιάζουν τις κυρώσεις μη στρατιωτικά περιλαμβάνει την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.
Η Βόρεια Κορέα "στόχευε" χώρες, μεταξύ άλλων, όπως ο Καναδάς, η Ελβετία ακόμα και τις ΗΠΑ, από τις οποίες αγόραζε εξοπλισμό ο οποίος μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς.
Αυτή η στρατηγική έχει αποδειχθεί επιτυχής στο παρελθόν, με το πιο διάσημο παράδειγμα να λαμβάνει χώρα στη δεκαετία του 1980 όταν η Πιονγκγιάνγκ εξαπάτησε τον αμερικανικό κατασκευαστή αεροδιαστημικής McDonnell Douglas προκειμένου να παραλάβει παράνομα 87 πολιτικά ελικόπτερα MD-500.
Οι στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας τα τροποποίησαν αργότερα προκειμένου να μπορούν μεταφέρουν αντιαρματικά βλήματα Susong-Po και αυτά τα ελικόπτερα βρίσκονται ακόμα και σήμερα στην ενεργό υπηρεσία.

Infographic: 49 Countries Have Violated Sanctions On North Korea  | Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης