Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ρωσία: Η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ, Vladimir Chizhov, τόνισε ότι η ΕΕ συνέβαλε και αυτή με τη σειρά της για τη δημιουργία αυτής της βόμβας
Ως «ωρολογιακή βόμβα» χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ, Vladimir Chizhov, διευκρινίζοντας ότι θα επηρεαστεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αλλά όχι η Ένωση στο σύνολό της.
Συγκεκριμένα, ο Chizhov, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο «RIA Novosti», τόνισε ότι «η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το φυτήλι της οποίας είναι πολύ μικρό», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η ίδια η ΕΕ συνέβαλε με την σειρά της για τη δημιουργίας αυτής της βόμβας».
Ο ρώσος διπλωμάτης εξήγησε ότι η κατάσταση με τους μετανάστες στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο έντονη κάθε μήνα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αναμένει πλήρη κατάρρευση του ενιαίου ευρωπαϊκού μπλοκ ή απόσχιση ορισμένων μελών του από αυτό.
«Ωστόσο, η ζωή των ευρωπαίων δε θα γίνει ευκολότερη», διευκρινίζει ο Chizhov, για να προθέσει εν συνεχεία ότι «ο τρόπος ζωής και τα παράγωγα της ΕΕ προσελκύουν νέους ανθρώπους σε αυτή».
«Η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει τόσο αυτόν τον τρόπο ζωής όσο και το βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη», σημείωσε ο ρώσος διπλωμάτης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών, η Ρωσία κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά τον αριθμό των μεταναστών που κατοικούν στο έδαφός της, με τον συνολικό αριθμό να υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατ. άτομα, με τα περισσότερα εξ' αυτών να προέρχονται κυρίως από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και την περιοχή του Καυκάσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης