Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη μεσολάβηση της Ρωσίας για να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις στην Αφρίν ζητούν οι Κούρδοι της Συρίας

Τη μεσολάβηση της Ρωσίας για να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις στην Αφρίν ζητούν οι Κούρδοι της Συρίας
Η Μόσχα φέρει ευθύνη στις σφαγές που διαπράχθηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος 
Έκλυση προς τη Ρωσία να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν στο έδαφος της Συρίας έκαναν οι τοπικές αρχές της επαρχίας.
«Ζητάμε ιδίως από τη Ρωσία να σταματήσει να στηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Τουρκίας» τονίζουν σε μια ανακοίνωση οι τοπικές αρχές της Αφρίν οι οποίες κατηγορούν τη Μόσχα για "συνέργεια" στον θάνατο δεκάδων αμάχων.
Η Μόσχα "φέρει ευθύνη στις σφαγές που διαπράχθηκαν από το φασιστικό τουρκικό κράτος" συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Η Ρωσία, που επιχειρεί στη Συρία από το 2015 στηρίζοντας την κυβέρνηση του Assad, είχε αναπτύξει στρατεύματα στην Αφρίν, ωστόσο τα απέσυρε μόλις ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις.
Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες YPG και τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως αντιλαμβάνονται την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων ως μια σιωπηλή έγκριση των επιχειρήσεων της Άγκυρας.
Η κουρδική ηγεσία καλεί επίσης τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ και τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά του τζιχαντιστές να "επέμβουν αμέσως".
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 68 άμαχοι, μεταξύ αυτών 21 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε η Άγκυρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων.
Περισσότεροι από 100 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων και περίπου άλλοι τόσοι μαχητές των YPG σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, συμφωνα με εκτιμήσεις του Συριακού Παρατηρητηρίου.
Σήμερα, στην Αφρίν χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των τουρκικών επιχειρήσεων, κρατώντας σημαίες των YPG, κλαδιά από ελαιόδεντρα αλλά και φωτογραφίες του Otsalan, ιστορικού ηγέτη του PKK ο οποίος παραμένει σε τουρκικές φυλακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης