Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Στο χαμηλό 7 εβδομάδων του 2,7389% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων - Στο χαμηλό 7 εβδομάδων του 2,7389% το 10ετές
Υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ
Διευρύνουν σήμερα (29/3/2018) την πτώση οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια του χαμηλού ρίσκου κυβερνητικού χρέους, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία και της «βουτιάς» στις αγορές τον Μάρτιο.
Οι αγορές βρέθηκαν υπό πίεση αυτόν τον μήνα, εν μέσω των φόβων για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο, στον απόηχο των δασμών που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, αλλά και στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.
Τα αμερικανικά ομολόγα προσέφεραν συνολική απόδοση 0,72% τον Μάρτιο - ο καλύτερος μήνας από τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από τις ζημίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
Έτσι, περί τις 20:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρούσε στο 2,743%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στο 2,7389% - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.


Στο σύνολο του Μαρτίου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει κατά 11 μονάδες βάσης, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο.
Ωστόσο, στο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 2,274%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση στο 2,974%.
Στήριξη στα αμερικανικά ομόλογα προσέφεραν σήμερα και τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό άνω των 45 ετών, υποδηλώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης στο α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 12.000 την εβδομάδα μέχρι τις 24 Μαρτίου, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 215.000 - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1973.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν 230.000 νέες αιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης