Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lidington (Βρετανός υπουργός): Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε το κόστος μίας επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Lidington (Βρετανός υπουργός): Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε το κόστος μίας επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός τόνισε πως οποιαδήποτε επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit θα μπορούσε να διαρκέσει λίγους μήνες
Τη θέση ότι είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί το κόστος μίας επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit διατύπωσε ο Βρετανός υπουργός, David Lidington, μετά τις δηλώσεις από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης ότι είναι «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο επέκτασης, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο των συνομιλιών με την ΕΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Lidington, ο οποίος είναι επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η παράταση θα επιβαρύνη τη Βρετανία με πληρώσες άνω των 10 δισ. στερλινών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να παραμείνει στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ για ένα ακόμη έτος.
«Κάνετε μία υπόθεση για το τι θα περιλάμβανε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την ασφαλιστική πολιτική που εφαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βρετανός αξιωματούχος στο δίκτυο BBC.
«Είναι ακριβώς ένας από τα πράγματα που χρειάζεται να γλιτώσουμε και να αντιμετωπίσουμε, ακόμα και αν εμείς και η ΕΕ αισθανόμασταν ότι ήταν η σωστή προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουμε», προσθέτει ο David Lidington.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως οποιαδήποτε πέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit θα μπορούσε να διαρκέσει λίγους μήνες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, εξέφρασε την πρόθεση της να συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, εκτιμώντας ωστόσο ότι «δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης