Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

tags :
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Ιταλία
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Ιταλία.
Επτά άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από την πτώση δέντρων, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από την τρικυμιώδη θάλασσα.
Επίσης, μια γυναίκα στη βόρεια περιφέρεια του Μπολτζάνο παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου, ο οποίος υπερχείλισε.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης μέχρι και σήμερα το βράδυ, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, το λιμάνι της περιοχής Ραπάλο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ σειρά προβλημάτων καταγράφεται και σε δεκάδες οδικές συνδέσεις, κυρίως στη βορειοδυτική Ιταλία.
Λόγω των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 170 τουρίστες και εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία είναι αποκλεισμένοι στο πέρασμα του Στέλβιο (βόρεια Ιταλία), στα σύνορα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία, σε ύψος άνω των 2.700 μέτρων, εξαιτίας ισχυρών χιονοπτώσεων.
Στο Φρίουλι-Βενετία Τζούλια (βορειοανατολικά), 23.000 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και πολυάριθμοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδεύονται από ανέμους ταχύτητας που φθάνει τα 180 χλμ/ώρα σε ορισμένες περιφέρειες της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.
Αυτό το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε επίσης χθες πλημμύρα στη Βενετία, με αποτέλεσμα να κλείσει η πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Γειτονικές της Ιταλίας χώρες πλήττονται επίσης από την κακοκαιρία, με δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ανά την Ευρώπη να παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης