Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Πληρώνουμε τεράστια ποσά για την προστασία άλλων χωρών και μας το ανταποδίδουν με ελλείμματα στο εμπόριο

Trump: Πληρώνουμε τεράστια ποσά για την προστασία άλλων χωρών και μας το ανταποδίδουν με ελλείμματα στο εμπόριο
Είναι καιρός οι πολύ πλούσιες χώρες είτε να πληρώσουν τις ΗΠΑ για τη μεγάλη στρατιωτική προστασία που τους προσφέρουν είτε να προστατευθούν μόνες τους, δήλωσε ο Donald Trump
Για μια… άδικη συμπεριφορά των παγκόσμιων ηγετών απέναντι στις ΗΠΑ, έκανε λόγο σήμερα (12/11/2018) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, τονίζοντας ότι ενώ η χώρα του προσφέρει τεράστια ποσά για την προστασία άλλων χωρών, εκείνες της το ανταποδίδουν με ελλείμματα και ζημίες στο εμπόριο.
«Μόλις επέστρεψα από τη Γαλλία, όπου πετύχαμε πολλά κατά τις συναντήσεις μου με τους παγκόσμιους ηγέτες.
Ποτέ δεν είναι εύκολο να αναφερθεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τυγχάνουν δίκαιης αντιμετώπισης, κάτι που δεν συμβαίνει, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο.
Πληρώνουμε ΜΕΓΑΛΑ μερίδια άλλων χωρών για στρατιωτική προστασία, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, για να έχουμε το μεγάλο προνόμιο της απώλειας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εμπόριο με αυτές τις ίδιες χώρες.
Τους είπα ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Είναι, και ήταν πάντα, γελοία άδικο για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε με μια αλυσίδα tweets ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Τεράστια ποσά χρημάτων δαπανώνται για την προστασία άλλων χωρών και δεν έχουμε τίποτα παρά ελλείμματα και ζημίες στο εμπόριο.
Είναι καιρός αυτές οι πολύ πλούσιες χώρες είτε να πληρώσουν τις ΗΠΑ για τη μεγάλη στρατιωτική προστασία που τους προσφέρουν είτε να προστατευθούν μόνες τους... και το Εμπόριο πρέπει να γίνεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ!», πρόσθεσε ο Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης