Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 3,25% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς - Στις 291 μονάδες το spread

Ιταλία: Στο 3,25% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς - Στις 291 μονάδες το spread
Οι τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μείωση του στόχου για το έλλειμμα του 2019 στο 2,2%
Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μείωση του στόχου για το έλλειμμα του 2019 στο 2,2%.
Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχωρεί στο 3,25% από 3,265% στο χθεσινό κλείσιμο.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 0,832% από 0,825% στο χθεσινό κλείσιμο.
Το ιταλικό spread διαμορφώνεται στις 291 μονάδες.




Έτοιμη να προχωρήσει σε έναν τακτικό συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες εμφανίζεται η ιταλική κυβέρνηση, με τα κορυφαία στελέχη της να τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι δεν θα «μείνουμε κολλημένοι σε δεκαδικά ψηφία» και να καθιστούν πλέον σαφές πως δεν είναι ταμπού το 2,4% στο έλλειμμα για το 2019.
Όλα δείχνουν ότι η Ρώμη είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε έναν επαναπροσδιορισμό του ελλείμματος για το 2019 στο 2,2% του ΑΕΠ έναντι 2,4% που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει στην Κομισιόν.
Κανείς, πάντως, δεν γνωρίζει εάν αυτή η μικρή υπαναχώρηση από την ιταλική κυβέρνηση θα ικανοποιήσει την Κομισιόν ή εάν απλά αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω πιέσεις.
Σχεδόν βέβαιη θεωρεί τη μείωση του ελλείμματος από το 2,4% στο 2,2% του ΑΕΠ για το 2019 η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.
Σε σημερινό δημοσίευμα της η Il Messaggero αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte εκτιμά ότι θα υπάρξουν περικοπές ύψους περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
Κατά τη χθεσινή (26/11) συνάντηση που υπήρξε μεταξύ του Conte, του υπουργού Οικονομικών Giovanni Tria και των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Matteo Salvini και Luigi Di Maio κατέστη σαφές ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τραβήξει τη σύγκρουση στα άκρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης