Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Παραμονή επιθυμεί το 54% των Βρετανών, σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος

Δημοσκόπηση: Παραμονή επιθυμεί το 54% των Βρετανών, σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος
Παραμονή στην ΕΕ επιθυμεί το 54% των Βρετανών
Την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα επιθυμούσε το 54% των Βρετανών πολιτών, σε περίπτωση που διεξαγόταν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit (σσ: το πρώτο διεξήχθη στις 23 Ιουνίου 2016), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Populus.
Το ποσοστό είναι κατά 6% υψηλότερο από αυτό της 23ης Ιουνίου 2016, επισημαίνεται.
Σε αντίθετο κλίμα, το 46% (-6%) επιμένει στο Brexit.
Στο ερώτημα επιλογής της συμφωνίας που έφερε στο Κοινοβούλιο η πρωθυπουργός Theresa May ή της παραμονής στην ΕΕ, το 53% στηρίζει την παραμονή στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Το 47% διαφωνεί.
Όπως ανέφερε εχθές (18/12) ο εκπρόσωπος της Theresa May, η βρετανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τα σχέδια για μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες, συστήνοντας στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν από τώρα για το ενδεχόμενο αυτό.
Πρόσθεσε δε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συμφωνήθηκε ότι η ώρα έχει φθάσει προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες για την εφαρμογή των σχεδίων ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 με μια συμφωνία παραμένει το πιθανότερο σενάριο.
«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι -καθώς απομένουν τρεις μήνες έως την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση- τώρα φθάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να εντείνουμε αυτές τις προετοιμασίες.
Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα κινήσουμε τα εναπομείναντα στοιχεία των σχεδίων μας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε: Κομισιόν: Σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για Brexit «χωρίς συμφωνία» - Τα 14 μέτρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης