Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blackford (Βρετανία): Η επιλογή ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Blackford (Βρετανία): Η επιλογή ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και αντιπολίτευση πρέπει να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις αναφορικά με το Brexit
Τη δέσμευσή του για συνεργασία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, στο ζήτημα του Brexit εξέφρασε ο ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), Ian Blackford, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλες οι πιθανές επιλογές.
Ειδικότερα, ο κ. Blackford δήλωσε ότι το κόμαμ τους «έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την πρωθυπουργό Theresa May, τονίζοντας παράλληλα ότι «η επιλογή του να απορριφθεί η μη συμφωνία, να επεκταθεί το Άρθρο 50 και να πραγματοποιηθεί ένα δημοψήφισμα πρέπει να βρίσκεται τώρα στο τραπέζι».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι μίλησε με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, ζητώντας του να στηρίζει ένα δημοψήφισμα αναφορικά με την επόμενη πρόταση για το Brexit.
Αναφορικά με την πρόσφατη ψηφοφορία της συμφωνίας May από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο ηγέτης του SNP δήλωσε ότι «αποτέλεσε σαφή ένδειξη της αντίθεσης που υπήρχε σε όλοκληρο το Σώμα για τη συμφωνία της πρωθυπουργού».
«Πρέπει να υπάρξουν παραχωρήσεις από την πρωθυπουργό, καθώς και από τον Jeremy Corbyn, προκειμένου να σπάσουμε το αδιέξοδο του Brexit», καταληγει ο Ian Blackford.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης