Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ακόμη 516 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε ένα 24ωρο, στους 21.856 οι νεκροί

Γαλλία: Ακόμη 516 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε ένα 24ωρο, στους 21.856 οι νεκροί
O αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται για 15η ημέρα σήμερα 23/4, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Υγείας της Γαλλίας
Με 516 νέους θανάτους που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία έχει προκαλέσει 21.856 θανάτους από τις αρχές Μαρτίου, αλλά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται για 15η ημέρα σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Υγείας.
Η επιδημία του Covid-19 ήταν αιτία θανάτου για 13.547 ασθενείς στα νοσοκομεία, δηλαδή 311 περισσότερους θανάτους σε 24 ώρες, και για 8.309 ενοίκους οίκων ευγηρίας (Ehpad) και άλλων προνοιακών ιδρυμάτων (+205), διευκρινίζει η Γενική Διεύθυνση Υγείας σε ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Γαλλία σχεδιάζει να επιτρέψει την λειτουργία των καταστημάτων μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, αν και κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ορισμένες περιοχές για να προληφθεί η αναζωπύρωση της επιδημίας.
Η γαλλική κυβέρνηση αποκλείει επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ αμέσως μετά τον τερματισμό του lockdown στις 11 Μαΐου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire προειδοποίησε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ σε ορισμένες από τις χειρότερα πληγείσες από την επιδημία περιοχές.
Με δηλώσεις στο France Info ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με βάση πρωτόκολλα που θα εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων και των πελατών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης