Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haas (Γερμανία): «Ανησυχεί σοβαρά» για τα ισραηλινά σχέδια προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Haas (Γερμανία): «Ανησυχεί σοβαρά» για τα ισραηλινά σχέδια προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
Πιστεύουμε, όπως και η EE, πως η προσάρτηση είναι ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο H. Maas και απηύθυνε έκκληση να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, εξέφρασε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, τη «σοβαρή ανησυχία» της χώρας του όσον αφορά το σχέδιο του Ισραήλ να προσαρτήσει τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, απηχώντας τις ζωηρές ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του, ο Maas δήλωσε πως τον ενημέρωσε για «τη γερμανική θέση και τις σοβαρές ανησυχίες (...) σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες» του επίμαχου σχεδίου προσάρτησης.
«Πιστεύουμε, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πως η προσάρτηση είναι ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε και απηύθυνε έκκληση να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους ενώ υπενθύμισε την προσήλωση του Βερολίνου στη λύση των δύο κρατών.
Η επίσκεψη του Maas είναι η πρώτη ξένου αξιωματούχου στο Ισραήλ από τα μέσα Μαΐου που ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση.
Η προσάρτηση πρόκειται να βρίσκεται και στο μενού της συνάντησης του Maas με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Άμυνας Benny Gantz αργότερα το απόγευμα.
Ο γερμανός υπουργός πρόκειται στη συνέχεια να μεταβεί στην Ιορδανία χωρίς να περάσει από τη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, λόγω «έλλειψης χρόνου» και των μέτρων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Βερολίνο.
Ο Heiko Maas πρόκειται να συνομιλήσει με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Mohammad Shtayyeh με βιντεοδιάσκεψη από το Αμάν, όπου θα συναντήσει επίσης τον ομόλογό του Ayman Safadi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης