Τελευταία Νέα
Διεθνή

Joe Biden: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη ζωή του

tags :
Joe Biden: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη ζωή του
Ο βίος του ισχυρού άνδρα των Δημοκρατικών, που έχασε τρία μέλη από την οικογένεια του
Ο υποψήδιος των Δημοκρατικών, Joe Biden έζησε τρεις μεγάλες τραγωδίες κατά τη διάρκεια της ζωής του, καθώς έχει χάσει την πρώην γυναίκα του και δύο από τα παιδιά του.
Μετά την αποφοίτησή του από τη νομική σχολή, ο Biden επέστρεψε στο Ντέλαγουερ για να εργαστεί ως δικηγόρος πριν στραφεί στην πολιτική, υπηρετώντας στο συμβούλιο του Νιου Καστλ από το 1970 έως το 1972.
Εκλέχτηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ το 1972 σε ηλικία 29 ετών, και έγινε ο πέμπτος νεότερος γερουσιαστής στην ιστορία της χώρας.
Όμως η μοίρα του επεφύλασσε μια άσχημη τροπή.
Περίπου ένα μήνα αργότερα, η γυναίκα του και η κόρη του που ήταν βρέφος, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και οι δύο γιοι του τραυματίστηκαν σοβαρά.
Αν και σκέφτηκε να σταματήσει την πολιτική του σταδιοδρομία, ο Biden πείστηκε να προσχωρήσει στη Γερουσία το 1973 και συνέχισε να κερδίζει την επανεκλογή του έξι φορές ενώ έγινε ο γερουσιαστής του Ντέλαγουερ με τη μεγαλύτερη θητεία.

2015: Ο γιος του πεθαίνει από καρκίνο

Να σημειωθεί πως ο γιος του Biden πέθανε στις 30 Μαΐου 2015 σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η νέα ζωή και το «κυνήγι» του χρίσματος

Το 1977 παντρεύτηκε την Jacobs εκπαιδευτικό με την οποία αργότερα απέκτησαν μια κόρη.
Εκτός από γερουσιαστής, ο Biden ήταν επίσης αναπληρωτής καθηγητής (1991–2008) στο Γουίλμιγκτον, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Widener.
Ο Biden διεκδίκησε το χρίσμα των Δημοκρατικών το 1988, αλλά αποσύρθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι τμήματα της κομματικής ομιλίας του είχαν κλαπεί από τον αρχηγό του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος.
20 χρόνια αργότερα, η προεδρική του εκστρατεία για το 2008 δεν κέρδισε ποτέ δυναμική και αποχώρησε από την κούρσα.

Ένα βήμα πριν την προεδρία

Το 2020 διεκδίκησε εκ νέου το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και τελικά το εξασφάλισε αφού έμεινε ο μόνος υποψήφιος στην κούρσα των προκριματικών μετά την απόσυρση όλων των αντιπάλων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης