Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Γενικευμένο lockdown ως τις 10/1 - Κλείνουν μαγαζιά, επιχειρήσεις και σχολεία

Merkel: Γενικευμένο lockdown ως τις 10/1 - Κλείνουν μαγαζιά, επιχειρήσεις και σχολεία
Υπάρχει άμεση ανάγκη για δράση γιατί βλέπουμε αύξηση μολύνσεων και εκθετική άνοδο των θανάτων
Σε γενικευμένο lockdown μπαίνει οριστικά πλέον η Γερμανία από την Τετάρτη 16/12 ως και τις 10/1/2021 μετά την ανακοίνωση της A. Merkel.
Όπως διευκρίνισε η γερμανίδα καγκελάριος το μέτρο θα κλείσει όλα τα  καταστήματα τα οποία δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης ενώ έκανε έκλυση στους  εργοδότες να κλείσουν τα γραφεία αλλά και στα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι.
Οι αυστηρότεροι περιορισμοί, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης συγκεντρώσεων την Πρωτοχρονιά, θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, καθώς το «χαλαρό» lockdown που υιοθέτησε έως σήμερα η χώρα δεν κατάφερε να ανακόψει το κύμα κρουσμάτων και θανάτων.
Η Καγκελάριος συμφώνησε για το πακέτο των μέτρων με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων νωρίτερα σήμερα.  
«Υπάρχει άμεση ανάγκη για δράση», δήλωσε η Merkel μετά την σημερινή (13/12) τηλεδιάσκεψη. «Βλέπουμε αύξηση μολύνσεων και εκθετική άνοδο τις τελευταίες ημέρες και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς».
 
Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων

Σήμερα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοΐού αυξήθηκε κατά 20.200 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.320.716 ενώ 321 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 21.787 νεκρούς στη Γερμανία.
Το κλίμα για το επερχόμενο lockdown προετοίμασε χθες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz λέγοντας ότι "θα είναι δύσκολο για όλους, αλλά είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά".
Αντίστοιχη είναι η θέση και των 16 πρωθυπουργών των κρατιδίων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της επιβολής αυστηρών μέτρων, με αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, επιμήκυνση των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τα σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 20:00 ή τις 21:00 έως τις 05:00 ή τις 06:00.

Πότε ξεκινούν οι εμβολισμοί στη Γερμανία

Ο υπουργός Υγείας Yens Span δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επισήμως η σχετική οδηγία για τους εμβολιασμούς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες άνω των 80 ετών, σε όσους ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Βild, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου W. Schaeule, με επιστολή του προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, διατυπώνει το αίτημα οι 709 βουλευτές να εμβολιαστούν συντομότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης