Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κόντρα Merkel με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για το lockdown

Γερμανία: Κόντρα Merkel με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για το lockdown
Θέση υπέρ ενός αυστηρότερου lockdown διάρκειας δύο ή τριών εβδομάδων, έλαβαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο 27-28/3 τόσο ο υπουργός Υγείας Spahn όσο και οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι βλέπουν το σύστημα καθημερινά να επιβαρύνεται
Σχετικά Άρθρα
Κλίμα έντασης έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην Merkel και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων στη Γερμανία για τα μέτρα κατά της πανδημίας.
Και αυτό γιατί η Καγκελάριος προειδοποίησε πως αν δεν εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για τον έλεγχο της πανδημίας τότε θα παρέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να τα επιβάλει.
Από την πλευρά της οικονομίας, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου επέκρινε την «στάση αναμονής» της Καγκελαρίου και ζήτησε άμεση επιβολή «σκληρού πασχαλινού lockdown» διάρκειας δύο εβδομάδων.
«Με τις πασχαλινές διακοπές έχουμε ένα “παράθυρο” χρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά δεν πηγαίνουν ούτως ή άλλως στο σχολείο.
Το γιατί λοιπόν δεν το αξιοποιεί κανείς αυτό αποφασιστικά, προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων, μου είναι ακατανόητο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo και τόνισε ότι σε μια έκτακτη κατάσταση θα περίμενε κανείς από την αρχηγό της κυβέρνησης να προχωρούσε η ίδια μπροστά.
«Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να καλέσει ήδη σήμερα τους Πρωθυπουργούς και να λάβουν μαζί αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν πραγματικό αποτέλεσμα.
Η πορεία της κυβέρνησης απλώς παρατείνει την ανασφάλεια και αυξάνει τα προβλήματα», πρόσθεσε.
Ανάλογη θέση, υπέρ ενός αυστηρότερου lockdown διάρκειας δύο ή τριών εβδομάδων, έλαβαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο 27-28/3 τόσο ο υπουργός Υγείας Spahn όσο και οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι βλέπουν το σύστημα καθημερινά να επιβαρύνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης