Το κύμα των διαμαρτυριών, εναντίον των πιστοποιητικών εμβολίων, συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι διαδηλώσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, Αυστραλία, Ελλάδα συνεχίζονται.
Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι σε Γερμανία και Γαλλία
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γερμανία και τη Γαλλία διαμαρτυρήθηκαν για τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19, λέγοντας ότι οι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.
Η γερμανική αστυνομία είχε απαγορεύσει εννέα προγραμματισμένες διαδηλώσεις για τις 28 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης μιας από το κίνημα Querdenker με έδρα τη Στουτγάρδη, το πιο δυναμικό κίνημα κατά του lockdown στη Γερμανία.
Το δικαστήριο έδωσε άδεια για μια συγκέντρωση 500 ατόμων στις 28 και 29 Αυγούστου.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί είχαν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη για να απαντήσουν σε όσους εμφανίστηκαν παρά τις απαγορεύσεις διαμαρτυρίας.
Σε μια διαμαρτυρία της 28ης Αυγούστου στο Μίτε της Γερμανίας, τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος.
Το πλήθος τελικά αποχώρησε καθώς άρχισε να βρέχει.
Οι διαδηλωτές στο Ντίσελντορφ κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Σταματήστε την αυθαιρεσία της αστυνομίας», «Προστατέψτε το θεμελιώδες δικαίωμα στη διαδήλωση» και «Αποτρέψτε τις επιθέσεις στην ελευθερία του συνέρχεσθαι», μετέδωσε η Deutsche Welle.
Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σχεδιάζει νόμο που οι επικριτές του λένε ότι περιορίζει την ικανότητα των πολιτών να διαμαρτύρονται.
Η τοπική κυβέρνηση είπε ότι ο προτεινόμενος νόμος είναι απαραίτητος για να αποφευχθεί η βίαιη διαδήλωση.
Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο στις αρχές Αυγούστου, οι οποίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία και εκατοντάδες άτομα συνελήφθησαν.
Πάνω από 160.000 Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν
Στη Γαλλία, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 160.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στις 28 Αυγούστου στο έβδομο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων στη χώρα.
Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι τα διαβατήρια εμβολίων που εγκρίθηκαν πρόσφατα από το γαλλικό κοινοβούλιο περιορίζουν άδικα όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.
«Το εμβόλιο δεν είναι η λύση», δήλωσε η συνταξιούχος Helene Vierondeels σε συνέντευξή της στο France24 .
«Δεν είμαστε ποντίκια εργαστηρίου», είπε ένα 11χρονο αγόρι.
«Ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν μαζικούς εμβολιασμούς», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού.
Το διαβατήριο εμβολίου της Γαλλίας, το οποίο περιλαμβάνει έναν κωδικό QR, επιτρέπει στις επιχειρήσεις τους ελέγχους για να διαπιστώσουν εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί πλήρως ή έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID-19.
Ο κανόνας ισχύει για εστιατόρια, γυμναστήρια και θέατρα, καθώς και για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ;
Πιστοποιητικά εμβολίων κυκλοφόρησαν επίσης στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.
Ορισμένες επιχειρήσεις με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέθεσαν αγωγές κατά της εντολής για διαβατήριο εμβολίου της πόλης πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι θα επηρεάσει τα κέρδη τους.
Ορισμένες Πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων έχουν νομοθετήσει ή έχουν εκδώσει εντολές το 2021 για τον περιορισμό της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων ή παρόμοιων συστημάτων.
Διαδηλώσεις και στον Καναδά
Με την προοπτική εκτεταμένων εντολών για εμβολιασμό και πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όλο τον Καναδά, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Τορόντο και το Μόντρεαλ για να διαμαρτυρηθούν.
Στο Τορόντο στις 28 Αυγούστου, εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος των μεγάλων οδών, συμπεριλαμβανομένης της Bloor Street West και της οδού Yonge, φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς διαβατήρια εμβολίου».
Πινακίδες που γράφουν: «Ο αναγκαστικός εμβολιασμός είναι λάθος!» και «Πίστεψε με, κάνω την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σου!».
Την ίδια μέρα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Maisonneuve Park στο Μόντρεαλ, για να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες εντολές εμβολίου που επιβάλλει η κυβέρνηση του Κεμπέκ.
Ο υπουργός Υγείας Christian Dubé ανακοίνωσε στις 10 Αυγούστου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, οι πολίτες θα κληθούν να αποδείξουν μέσω διαβατηρίων εμβολιασμού ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ο Dr. Horacio Arruda, διευθυντής δημόσιας υγείας σε επαρχία του Καναδά, δήλωσε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, θα ισχύει για κάθε εργαζόμενο στον τομέα της υγείας που βρίσκεται σε «άμεση επαφή με ευάλωτα άτομα για 15 λεπτά ή περισσότερο».
«Οι εμβολιασμένοι πολίτες εξακολουθούν να μεταδίδουν τον covid και να καταλήγουν στο νοσοκομείο.
Η Ισλανδία και το Ισραήλ είναι ισχυρά παραδείγματα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών