Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναδίπλωση της γαλλικής κυβέρνησης για τον φόρο στις επιχειρήσεις

tags :
Αναδίπλωση της γαλλικής κυβέρνησης για τον φόρο στις επιχειρήσεις
Στην αναπροσαρμογή των σχεδιασμών του φορολογικού συστήματος τείνει η γαλλική κυβέρνηση, ύστερα από τις αντιδράσεις της γαλλικής επιχειρηματικής «σκηνής».
Οι επιχειρηματίες υποστηρίζοντας πως έχουν ήδη αρκετά υψηλούς συντελεστές, προέβησαν στην δημιουργία ιστοσελίδας με τον τίτλο «Les Pigeons» (=περιστέρια), η οποία στην αργκό σημαίνει «κορόιδο». Εμπνευστής αυτού του ιδιόρρυθμου τρόπου διαμαρτυρίας αποτελεί ο Carlo Diaz, διευθυντής γαλλικής εταιρείας. Το περιεχόμενο της εν λόγω ιστοσελίδας περιλαμβάνει αναφορές για τις μελανές, όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές και τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών στους νέους επιχειρηματίες.
Σήμερα, οι γάλλοι επιχειρηματίες πληρώνουν φόρο 19% επί των κερδών, ενώ σύμφωνα με τις προωθούμενες αλλαγές, θα πλήρωναν τον ίδιο φόρο με αυτόν που επιβάλλεται στα εισοδήματα φυσικών προσώπων, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με φόρο 45% επί των κερδών.
Η γαλλική κυβέρνηση ωστόσο, φαίνεται πως θα άρει τα συγκεκριμένα σχέδια, καθώς ήδη έχει έλθει σε επαφές με επιχειρηματικούς κύκλους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης