Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ σε Ρωσία: «Μην κλείσετε την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα»

ΗΠΑ σε Ρωσία: «Μην κλείσετε την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα»
Σε μια σαφή απόπειρα να στείλει μήνυμα προς το Κρεμλίνο, ο John Salivan, ο αμερικανός πρεσβευτής που διορίστηκε από τον πρόεδρο Trump, δήλωσε στο ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα δεν θα πρέπει να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις

Η Ρωσία δεν θα πρέπει να κλείσει την πρεσβεία των ΗΠΑ παρά την κρίση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία επειδή οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο θα πρέπει να συνεχίσουν να συνομιλούν, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα.
Ο ρώσος πρόεδροςPutin έχει χαρακτηρίσει την εισβολή στην Ουκρανία σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας του: μια επανάσταση ενάντια στην ηγεμονία των ΗΠΑ, που σύμφωνα με τον Putin έχουν ταπεινώσει τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Η Ουκρανία–και οι υποστηρικτές της στη Δύση–λέει ότι μάχεται για την επιβίωσή της απέναντι στην ριψοκίνδυνη, αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή εδαφών, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσότερων από δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει μετατρέψει σε άγονη γη τεράστιες εκτάσεις της χώρας.
Σε μια σαφή απόπειρα να στείλει μήνυμα προς το Κρεμλίνο, ο John Salivan, ο αμερικανός πρεσβευτής που διορίστηκε από τον πρόεδρο Trump, δήλωσε στο ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα δεν θα πρέπει να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις.
«Πρέπει να διατηρήσουμε την δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας», είπε ο Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο TASS.
Ο Σάλιβαν προειδοποίησε κατά της απομάκρυνσης των έργων του Tolstoy από τα ράφια των δυτικών βιβλιοθηκών και κατά της άρνησης να παίζεται η μουσική του Πιότρ Τσαϊκόφσκι. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το TASS στα ρωσικά και μεταφράστηκαν στα αγγλικά από το Reuters.

«Τεράστιο λάθος» να κλείσουν οι πρεσβείες

Παρά τις κρίσεις, τα σκάνδαλα με τους κατασκόπους και την ριψοκίνδυνη διπλωματία του Ψυχρού Πολέμου, οι σχέσεις ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον δεν διακόπηκαν ποτέ από τότε που οι ΗΠΑ απέκτησαν δεσμούς με την Σοβιετική Ένωση το 1933. Τώρα, ωστόσο, η Ρωσία λέει ότι το μετασοβιετικό «φλερτ» με τη Δύση έχει λήξει και θα στραφεί προς ανατολάς.Τον περασμένο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχολίασε ότι θα ήθελε να αφιερώσει στον Πούτιν το τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ «We Are Never Ever Getting Back Together» («Ποτέ Μα Ποτέ Δεν θα Ξαναείμαστε Μαζί»).
Ερωτηθείς γι’ αυτό το σχόλιο ο Salivan απάντησε: «Επίσης, δεν θα χωρίσουμε ποτέ απολύτως». Όταν ρωτήθηκε από το TASS αν η αναλογία σημαίνει ότι οι πρεσβείες πιθανόν να κλείσουν, ο Salivan απάντησε: «Μπορεί, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, παρότι νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος».
«Όπως αντιλαμβάνομαι, η ρωσική κυβέρνηση έχει αναφέρει την εκδοχή διακοπής των διπλωματικών σχέσεων. Δεν μπορούμε έτσι απλώς να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις και να σταματήσουμε να μιλάμε μεταξύ μας», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης