Τα εμβόλια που στοχεύουν στον καρκίνο θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τους Τούρκους ερευνητές που χάρισαν στην ανθrωπότητα το επαναστατικό εμβόλιο mRNA κατά του κορωνοϊού.
Ο O. Sahin και η Özlem Türeci, συνιδρυτές της γερμανικής εταιρείας BioNTech που συνεργάστηκε με την Pfizer για την παρασκευή του εμβολίου mRNA κατά Covid, δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο BBC, ότι έχουν κάνει ανακαλύψεις που τους καθιστούν αισιόδοξους ότι θα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν εμβόλια κατά του καρκίνου τα επόμενα χρόνια.
Εμβόλια κατά του καρκίνου πριν από το 2030
Οι τουρκικής καταγωγής επιστήμονες, μίλησαν στο βρετανικό δίκτυο.
Η δρ Türeci περιέγραψε με ποιο τρόπο η τεχνολογία mRNA που βρίσκεται στον πυρήνα του εμβολίου Covid της BioNTech, θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα αντί να εισβάλει στους κορονοϊούς.
Μιλώντας στην Κυριακή του BBC με τη Laura Kuenssberg, η δρ Τουρετσί περιέγραψε πώς η τεχνολογία mRNA στην καρδιά του εμβολίου Covid της BioNTech, θα μπορούσε να επανατοποθετηθεί έτσι ώστε να προετοιμάσει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα αντί να εισβάλει στους κορωνοϊούς.
Ερωτηθείς για το πότε τα εμβόλια κατά του καρκίνου που βασίζονται στο mRNA μπορεί να είναι έτοιμα για χρήση σε ασθενείς, ο δρ Sahin είπε ότι θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα "πριν από το 2030".
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών