Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 23% στα κέρδη της JP Morgan το γ' 3μηνο

tags :
Αύξηση 23% στα κέρδη της JP Morgan το γ' 3μηνο
Στα 4,4 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan το τρίτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 23% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο CEO της τράπεζας Jamie Dimon, την κερδοφορία στήριξε η σημαντική παραγωγή στεγαστικών δανείων, ενώ αύξηση 7% σημείωσαν και οι πωλήσεις από τον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο βραχίονας διαχείρισης κεφαλαίων της τράπεζας σημείωσε καθαρές εισροές της τάξεως των 38 δισ. δολαρίων αυτό το τρίμηνο.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 9,5% ενώ ο δείκτης κάλυψης απωλειών από χορηγήσεις στο 5,1% των συνολικών. Σύμφωνα με τον CEO η τράπεζα θεωρεί ότι σταδιακά θα βελτιωθεί περαιτέρω ο δείκτης, ενώ ήδη βρίσκεται πάνω από τους όρους που έχει θέσει η Επιτροπή της Βασιλείας. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, αυξάνοντας τις χορηγήσεις τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια μειώθηκαν στα 3,22 δισ. δολ. από 8,1 δισ. δολ. πέρσι.
Στον κλάδο των επενδυτικών δραστηριοτήτων της τράπεζας, ο βραχίονας σημείωσε πτώση 33% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, αφού διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. δολ. Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 5,4 δισ. δολ., από 7,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και από 6,3 δισ. δολ. από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης