Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ακλόνητος ο Putin - Η Ρωσία μπορεί να πολεμά για πολύ ακόμα στην Ουκρανία

Γερμανία: Ακλόνητος ο Putin - Η Ρωσία μπορεί να πολεμά για πολύ ακόμα στην Ουκρανία
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν δύο εβδομάδες νωρίτερα ότι θα άρχιζε στρατιωτική επιχείρηση
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι η Ρωσία μπορεί να επιχειρεί στρατιωτικά στην Ουκρανία για πολύ καιρό ακόμα προχωρά η Γερμανία, η οποία εκτιμά ότι παρά τους τουλάχιστον 15 μήνες πολέμου ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παραμένει ακλόνητος.
«Η Ρωσία είναι ικανή να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία για πολύ καιρό ακόμα» ανέφερε ο Bruno Kahl, επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, υποστηρίζοντας πως η πολεμική σύγκρουση δεν έχει κλονίσει με κάποιο τρόπο την εξουσία του Ρώσου προέδρου.
Όπως είπε, η ικανότητα της Ρωσίας για μακράς διάρκειας στρατιωτικές επιχειρήσεις οφείλεται στους εκατοντάδες χιλιάδες επίστρατους αλλά και στην εγχώρια παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

Γνωρίζαμε για την εισβολή

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για το ότι άργησαν να καταλάβουν τις προθέσεις της Ρωσίας σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, ο Kahl υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες του γνώριζαν για τις ρωσικές κινήσεις περίπου δύο εβδομάδες πριν αυτές εκδηλωθούν.
«Δεκατέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της σύγκρουσης καταγράψαμε φαινόμενα που δύσκολα θα μπορούσαν να ερμηνευθούν με άλλο τρόπο» επισήμανε ο Kahl, τονίζοντας ότι την τελική απόφαση για την επίθεση θα τη λάμβανε ο πρόεδρος Putin.
Όπως είπε, ο Putin αποφάσισε να εισβάλλει ζυγίζοντας πολλές παραμέτρους, στις οποίες δεν συμπεριλαμβανόταν να «κάθεται να μετράει πυραύλους και άρματα μάχης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης