Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις μετοχές προτιμά η JP Morgan - "Γυρνά την πλάτη" στα ομόλογα

Τις μετοχές προτιμά η JP Morgan -
Την προτιμήση της στις αμερικανικές μετοχές έναντι των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ εκφράζει η JP Morgan στην τελευταία έκθεση της, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια ανόδου στα χρηματιστήρια.
Η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες και αβεβαιότητες για την μακροπρόθεσμη πορεία των αγορών, λόγω κυρίως του νέου γύρου νομισματικής χαλάρωσης που προωθεί η Federal Reserve. Γι' αυτό προειδοποιεί τους επενδυτές να μην διευρύνουν τις μακροπρόθεσμες θέσεις τους σε ανάλογα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
Επιπλέον, η JP Morgan θεωρεί ότι οι επενδυτές πρέπει να κρατήσουν πιο επιφυλλακτική στάση απέναντι στις μικρότερες αναπτυγμένες οικονομίες, σε αντίθεση με τις μεγάλες (ΗΠΑ, Ευρωζώνη, Ιαπωνία και Μ. Βρετανία), καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου σε σχέση με τις αγορές που απέδωσαν από την αρχή του έτους (Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία και Σουηδία).
Τέλος, καλεί τους επενδυτές να κλείσουν τις long θέσεις τους στην αγορά συναλλάγματος δολαρίου/γιεν. Τα νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης που προετοιμάζει η Fed και η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα οδηγήσουν ακόμη υψηλότερα το ιαπωνικό νόμισμα. Θα πρέπει να διατηρηθεί η στάση αναμονής, καθώς ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα της στερλίνας μπορεί να υποχωρήσουν υπό την προοπτική μίας νέας παρέμβασης από την Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης