Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Ρωσία: Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ
Οι σχέσεις μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να διακοπούν αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Από μια κλωστή κρέμονται οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η επιθυμία της Ουάσινγκτον να περιορίσει τη Μόσχα και το Πεκίνο είναι η βασική αιτία της πιο βαθιάς κρίσης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
«Λόγω της πολιτικής της Ουάσιγκτον για αχαλίνωτη ρωσοφοβία, οι σχέσεις μας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να διακοπούν.
Δεν πρόκειται για επιλογή της Ρωσίας, αλλά είναι οι απερίσκεπτες κινήσεις από τις ΗΠΑ που κινούν τον τροχό της κλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένου του δόγματος περί της «στρατηγικής ήττας» της Μόσχας, και που κινδυνεύει να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Επιπλέον, αναφέρεται πως «πολιτικοί κύκλοι των ΗΠΑ επικεντρώνονται απελπιστικά και ανόητα στην αλλαγή του καθεστώτος και στην υποκίνηση εσωτερικής διαμάχης στη Ρωσία», ένα έργο για το οποίο «επενδύονται σημαντικά κεφάλαια».
Ωστόσο, το υπουργείο υπενθυμίζει το καλό παρελθόν των δύο κρατών, όταν οικοδομούσαν τη συνεργασία τους με γνώμονα το σεβασμό και την αμοιβαία εκτίμηση των συμφερόντων.
«Είναι αυτές οι αρχές που αποτέλεσαν τη βάση της συμφωνίας του 1933 για την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων που παραμένουν πλήρως επίκαιρες σε αυτές τις άνευ προηγουμένου συνθήκες» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης